Επιστροφή

ΔΤ: Σύλληψη 26χρονου ομογενή από Καζαχστάν για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ακατέργαστης κάνναβης

Είκοσι πέντε κιλά και 935 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν  σε δύο ταχυδρομικά δέματα από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε.  ΑΤΤΙΚΗΣ  και την 22.12.2017  για την υπόθεση αυτή  συνελήφθη 26χρονος ομογενής από Καζαχστάν, ο οποίος παρέλαβε την ποσότητα της κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών (GUARDIA CIVIL), οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο  ταχυδρομικών δεμάτων, κατόπιν σχετικής έγκρισης της κας Εισαγγελέως  Εφετών Αθηνών, τα οποία προήρχοντο  από Βαρκελώνη Ισπανίας με προορισμό την χώρα μας, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Μαδρίτης “Barajas”.
Ο συλληφθείς κατελήφθη εντός γραφείου ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη.  Για την παραλαβή τους είχε φροντίσει να κατέχει πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τα αυτά πλαστά  στοιχεία.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα προόριζε για περαιτέρω διακίνηση.
Η έρευνα συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της ημεδαπής και αλλοδαπής, τόσο για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του αποστολέα της προαναφερομένης κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών, όσο και για  την διαπίστωση ύπαρξης και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικές ουσίες με τελικό προορισμό τη χώρα μας.
Ο συλληφθείς, μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε  είναι προσημασμένος, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή και ναρκωτικά και είχε αποφυλακιστεί προσφάτως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ